Sunday, November 9, 2008

Set bersalin hpa : Cara guna produk

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Dapatkan set bersalin hpa pada HARGA AHLI
Sila sms: 0132045433 untuk dapatkan info
cawangan/stokis hpa berdekatan anda

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Di bawah adalah cara menggunakan herba yang terkandung dalam set bersalin hpa . Semoga ini dapat diikuti untuk memastikan herba ini akan kesan yang terbaik.

1. Ubat Periuk (4 bunjut)

-herba pertama dalam set bersalin hpa ini menggunakan campuran pelbagai herba yang terpilih seperti pokok kacip fatimah untuk mengembalikan perca peranakan wanita dan juga untuk membersihkan darah nifas.

Peringatan : 1 bunjut bagi penggunaan 3 hari sahaja. Ia diambil selepas 3 hari bersalin dengan bermula pada hari keempat sehingga hari ke – 15. Minum dalam 3 kali sehari iaitu sebanyak setengah cawan teh biasa. Herba set bersalin hpa ini akan mengeluarkan banyak darah nifas di mana kadangkala boleh menjadi berketul-ketul.

2. Herba Sihat Wanita A dan Herba Sihat Wanita B

- Herba set bersalin hpa ini digunakan bermula pada hari yang ke-16.

- Cara pengambilannya – Herba Sihat Wanita A ( 1 pagi dan 1 malam) dan Herba Sihat Wanita B juga adalah diambil dalam dos yang sama.

3. Spirulina
- 1 kapsul pada waktu pagi dan 1 kapsul malam. Penggunaan selama 15 hari bermula pada hari ke- 4 hingga hari ke- 19.

4. Minyak Barut
- Penggunaan minyak barut adalah untuk mencegah kemasukan angin. sapu minyak barut pada perut dan ari-ari serta sendi-sendi yang lenguh seperti betis dan kaki. Minyak ini amat sesuai digunakan sebagai minyak urut.

5. Minyak Bayi
- Gunakan minyak ini untuk senak dan kembung dan sebagai minyak urutan bayi.

6. Teh Herba
- Diramukan daripada pokok Cantella asiatica (pegaga) untuk membantu mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan merawat penyakit kuning. Masukkan satu uncang teh ke dalam segelas air suam dan tutup gelas tersebut dan minum selepas 10 minit pada hari pertama selepas bersalin. Teh herba ini juga baik untuk kesegaran badan dan mengelakkan daripada sembelit. Satu kotak mengandungi 35 uncang untuk lebih sebulan.

7. Ubat Basuh
- Hendaklah digunakan selepas 40 hari bersalin. Rebus ubat basuh dengan api yang perlahan. Basuh di kawasan peranakan setiap pagi selama 7 hari berturut-turut.

**Sebagai tambahan ibu-ibu amat digalakkan menggunakan Herba Barut sebagai pelengkap set bersalin yang mengandungi herba yang bertindak sebagai pelawas, mengecutkan peranakan, mencegah kemasukan angin ke ruangan peranakan dan baik untuk mencegah fibroid.

Puluhan ribu ibu-ibu telah mengamalkan set bersalin HPA dan kadar pengulangannya amat tinggi yang membuktikan kemujaraban produk ini. Gunakannya dengan penuh keyakinan demi mengembalikan kemudaan tubuh dan kebahagiaan rumah tangga.

No comments: